Moderne buitendeuren in aluminium voor design én comfort

Kies voor moderne aluminium buitendeuren wanneer je je woning bouwt of verbouwt. Je voordeur is het visitekaartje van je huis en weerspiegelt jouw persoonlijkheid en stijl. Met de moderne buitendeuren van Vitralux combineer je een strak design met alle voordelen van aluminium. Waar wacht je nog op?

Simpel en clean design

Moderne buitendeuren in aluminium zijn strak en simpel. Ze zijn tijdloos en daarom een veelgekozen optie. Het effen design met rechte hoeken en lijnen zorgt voor een clean uitzicht. Moderne buitendeuren passen bij elke stijl van woning: landelijk, klassiek, modern, industrieel … Je hoeft je dus zeker niet te beperken tot de stijl waarin je huis gebouwd is.

Moderne buitendeuren

Buitendeuren in aluminium

Waarom zou je kiezen voor aluminium buitendeuren in plaats van hout of pvc? Bij Vitralux zijn we ervan overtuigd dat aluminium de beste keuze is voor je moderne buitendeuren. De voordelen van aluminium zijn legio en kunnen niet op tegen pvc of hout.

Aluminium is een heel stevig materiaal, maar toch licht. Dat zorgt ervoor dat je buitendeuren niet loodzwaar zijn, maar wel heel sterk. Die eigenschap maakt het mogelijk met veel glas te werken in je moderne buitendeuren. De slanke aluminium profielen bieden voldoende ondersteuning voor het glaswerk.

Hoewel aluminium op zich niet heel goed isoleert, doen aluminium profielen dat wel. Dankzij de thermische onderbreking in de profielen liggen de isolatiewaarden ervan heel hoog. Met moderne aluminium buitendeuren van Vitralux heb je dus geen last van te koude of warme temperaturen of omgevingslawaai van buiten.

Omdat aluminium een licht materiaal is, kan het makkelijk bewerkt worden, wat immens veel mogelijkheden biedt. Je kan het verzagen, buigen en vervormen hoe je wil. Een speciaal ontwerp voor je moderne buitendeur is met aluminium geen enkel probleem. Daarnaast kan je kiezen uit meer dan 400 kleuren voor je aluminium buitendeuren. Je hoeft dus niet in te boeten aan design, de mogelijkheden zijn eindeloos. You decide!

Niet onbelangrijk: aluminium is super onderhoudsvriendelijk. Je hoeft het niet af te schuren of in te wrijven zoals hout, het trekt geen vuil of stof aan én de kleur vervaagt niet. Zelfs wanneer de zon jarenlang op je moderne buitendeuren schijnt, zien ze er nog net zo uit als in het begin. Het enige dat je moet doen is je aluminium buitendeuren ongeveer een keer per seizoen afkuisen met een vochtige doek.

Aluminium is een van de veiligste materialen voor je moderne buitendeuren. Doordat het zo’n sterk materiaal is, krijgen inbrekers het niet kapot. Je moderne buitendeuren zijn dus helemaal inbraakveilig.

Aluminium is een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal. Het gaat oneindig lang mee en heeft amper onderhoud nodig. Je hoeft je aluminium buitendeuren dus nooit te vervangen. Wanneer je dat toch wil doen, wordt het aluminium gewoon gerecycleerd. Heel milieuvriendelijk dus.

Moderne buitendeuren

Aluminium buitendeuren met glas

Veel mensen kiezen voor aluminium buitendeuren met glas. Glas geeft net dat tikkeltje extra aan je moderne buitendeuren. Het ziet er mooi en elegant uit en doorbreekt het effen aluminium oppervlak. Bovendien zorgt het glas in je buitendeuren voor extra lichtinval. Maak je je zorgen om je privacy wanneer je kiest voor een glazen voordeur? Dat is niet nodig. Je hebt keuze uit transparant glas, getinte glazen, mat glas of bedrukt glas. Je hoeft dus niet te kiezen tussen privacy en design. Met de verschillende glassoorten en afwerkingen verkrijg je the best of both worlds.

Beveilingssystemen

Vitralux maakt enkel gebruik van de aluminium profielen van Reynaers Aluminium, de marktleider in België. Reynaers profielen bieden een uitstekende beveiliging tegen inbraak door de superieure kwaliteit en stevigheid. Daarnaast biedt Reynaers bijkomende beveiligingssystemen voor je ramen en deuren. Zo kan je kiezen voor speciale sloten op je moderne buitendeuren met extra scharnieren en eventueel dievenklauwen.

Je kan er ook voor opteren om je voor- en buitendeuren te beveiligen met een elektrisch systeem in plaats van een sleutel. Daarbij heb je twee opties: een keypad met code of een vingerscanner die de vingerafdruk van elk gezinslid herkent.

Moderne buitendeuren
Moderne buitendeuren
Moderne buitendeuren
Moderne buitendeuren

Ben je meer voor charmant en landelijk?

Wil je je buitendeuren een warmere uitstraling geven? Kies dan voor de landelijke stijl. Landelijke buitendeuren stralen warmte en gezelligheid uit. Een landelijke voordeur doet je gasten meteen welkom voelen. Wil je graag een mix van beide stijlen of heb je nog een andere stijl in gedachten? Onze experts luisteren naar jouw wensen en helpen je de buitendeuren van je dromen te ontwerpen.