Gooi de toegang naar je tuin open met een aluminium schuifdeur op maat

Verbind je woning en je tuin met een aluminium schuifraam of schuifdeur op maat. Haal de natuur en de buitenlucht naar binnen terwijl je je leefruimte uitbreidt naar buiten.

Schuifraamsystemen

Wanneer je een schuifraam laat plaatsen, moet je nadenken over welke systemen je wil gebruiken. Ten eerste kan je kiezen tussen een monorail, duorail of drierail.

Een monorail-schuifraam maakt gebruik van slechts één rail. Je aluminium schuifdeur op maat bestaat in dat geval uit een vaste glaspartij en een deel dat openschuift over het vaste deel.

Bij een duorail-schuifraam worden twee rails gebruikt. Beide vleugels schuiven over elkaar open. Je kan er ook voor kiezen om één van de twee delen dicht te laten en je duorail als monorail te gebruiken. Om meer symmetrie te creëren, heb je nog een derde optie: twee vaste glaspartijen aan de buitenkant en twee openschuivende delen die naar buiten schuiven. Zo krijg je een opening in het midden van je aluminium schuifdeur op maat.

Een drierail-schuifraam geeft je de meeste open ruimte. Bij dit soort schuifraam heb je twee openschuivende delen en één vast deel. De twee openschuivende vleugels schuiven over het vaste deel waardoor twee derde van je schuifraam open staat. Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om slechts één van de twee dynamische vleugels open te schuiven.

De tweede keuze die je moet maken gaat om het systeem om je schuifraam te openen.

De naam spreekt voor zich: met een schuifsysteem schuif je je aluminium schuifdeur op maat gewoon open. Je draait de kruk om het slot te openen en schuift het raam opzij.

Een hefschuifsysteem heeft een extra stap. Je aluminium schuifdeur op maat zit iets dieper en moet eerst een klein beetje opgetild worden alvorens het kan openschuiven. Dat gebeurt automatisch wanneer je de kruk draait om het slot te openen. Het voordeel van dit systeem is dat het een extra bescherming tegen wind en water biedt.

Vergelijk de verschillende functies en kies voor een systeem dat het beste bij jou past.

Schuiframen

Duurzame schuifdeuren op maat

Alles wat we bij Vitralux doen is duurzaam. We gebruiken kwalitatieve materialen die lang meegaan. Daarom werken we enkel met aluminium profielen. Die zijn duurzamer, steviger en veiliger dan pvc of hout. We kiezen ook onze leveranciers zorgvuldig uit. We werken samen met Reynaers Aluminium en Saint-Gobain, twee toonaangevende bedrijven in de bouwsector. De schuiframen van Vitralux zijn dus een goede en duurzame keuze.

Onze aluminium schuifdeuren op maat zijn onverwoestbaar. Aluminium is een heel sterk materiaal dat je niet zomaar kapot krijgt. Het is goed bestand tegen alle weersomstandigheden en het houdt zelfs inbrekers tegen.

Aluminium is het meest onderhoudsvriendelijke materiaal voor je schuiframen. Je hoeft het niet af te schuren of te oliën om mooi te houden. Het heeft slechts 4 keer per jaar een korte poetsbeurt nodig. Even afkuisen met een vochtige doek, et voilà!

De schuifdeuren op maat van Vitralux bieden een uitstekende isolatie. Dankzij de thermische uitsparing in de aluminium profielen heb je geen last meer van lawaai, warmte en koude. Bovendien bespaar je zo ook op je energiefactuur. Dubbel voordeel dus!

Kies je stijl

Schuifdeuren op maat bestaan in alle stijlen, kleuren en maten. Bij Vitralux ligt het design volledig in jouw handen. Kies je voor strak en modern of charmant en landelijk? You decide!

Schuiframen

Sloten en beveiliging

Je Vitralux-schuifdeuren op maat zijn al heel veilig door het gebruik van aluminium. Toch kiezen veel mensen voor extra inbraakbeveiliging. We voorzien je schuiframen dan van een uithefbeveiliging die ervoor zorgt dat inbrekers de vleugel niet uit het raam kunnen heffen. Een tweede optie om je schuifdeur op maat beter te beveiligen is een meerpuntssluiting met haakslot. Je schuifraam is daarmee op meerdere punten beveiligd met een haakslot. Het haakslot maakt het onmogelijk je aluminium schuifraam te openen met een koevoet.

Duurzame schuiframen, daar word je voor beloond

Fluvius en de Vlaamse overheid delen premies uit aan wie kiest voor duurzame ramen. Voor renovaties krijg je een isolatiepremie wanneer je je ramen voorziet van hoogrendementsglas, wat bij Vitralux altijd het geval is. Wie zijn gehele woning renoveert, komt daarbovenop in aanmerking voor een renovatiepremie. Voor meer informatie rond premies, ga naar de website van de Vlaamse overheid.

Schuiframen
Schuiframen
Schuiframen
Schuiframen
Schuiframen
Schuiframen
Schuiframen
Schuiframen

Werk je schuifraam af met zonwering, rolluiken en vliegenramen

In de zomer staat je schuifdeur op maat waarschijnlijk vaak open. Om te vermijden dat muggen, wespen en andere vliegende insecten je huis binnenkomen, kan je best een vliegenraam plaatsen. Zo geniet je van de buitenlucht zonder de last van zoemende insecten.

Hoewel de warme zon deugd kan doen, schijnt ze soms wat te fel. In dat geval zijn zonwerende screens de perfecte oplossing voor je schuifdeuren op maat. Het natuurlijke daglicht valt nog steeds binnen, maar de hitte van de zon blijft buiten. Voor een volledige verduistering én extra bescherming tegen inbraak, kan je opteren voor automatische rolluiken.

Ontdek alle soorten ramen

Je woning bestaat uit een mix van verschillende soorten ramen. Ontdek welke andere types Vitralux op maat maakt.

Vaste ramen Draai-kiepramen Vouwramen