Vaste ramen en glasgevels

Laat de zon binnen en geniet van een overvloed aan natuurlijk licht met grote vaste ramen en immense raampartijen van op de vloer tot aan het plafond.

Grote raampartijen

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor grote raampartijen of glasgevels in hun woning. Die laten veel daglicht binnen, wat alleen maar voordelen heeft. Daglicht is goed voor je gezondheid; je wordt er gelukkiger van en het is beter voor je ogen dan artificieel licht. Met grote vaste ramen bespaar je bovendien op je energiefactuur aangezien je je lichten overdag niet moet aandoen. De vaste ramen van Vitralux werken zeer isolerend, dus ook je verwarming moet minder vaak aanstaan. Het zonlicht warmt je leefruimte in no time op.

Vaste ramen

Duurzame vaste ramen

Wij gaan voor duurzame oplossingen. Daarom kiezen we de beste materialen uit bij de beste leveranciers. Onze vaste ramen worden uitsluitend gemaakt met aluminium profielen van Reynaers Aluminium en beglazing van Saint-Gobain. Deze toonaangevende fabrikanten leveren de beste kwaliteit zodat jij jarenlang kan genieten van je nieuwe ramen.

Aluminium profielen zijn ijzersterk. Ze kunnen tegen een stootje en gaan jarenlang mee. Doordat ze zo sterk zijn, kunnen ze grote glaspartijen dragen, zelfs met smalle profielen. Ideaal dus voor grote en hoge raampartijen en glasgevels. Daarnaast zijn Reynaers profielen inbraakveilig. Ze zijn zo sterk dat inbrekers ze niet kapot krijgen. Met vaste ramen van Vitralux zit je dus veilig in je huis.

Aluminium ramen vragen weinig onderhoud. Geen werk met afschuren en oliën of opnieuw schilderen om de zoveel jaar. Aluminium hoef je enkel af te wrijven met een vochtige doek wanneer je je ramen kuist. Je vaste ramen blijven lang proper en mooi zodat jij er zorgeloos van kan genieten.

De aluminium profielen van Reynaers hebben uitstekende isolatiewaarden. Combineer dat met het hoogrendementsglas van Saint-Gobain en je vaste ramen laten geen tocht of koude door. De temperatuur in je huis blijft aangenaam het hele jaar door. Een uitstekende isolatie betekent trouwens ook geen last meer van lawaai op straat. Met de aluminium vaste ramen van Vitralux creëer je dus een aangename en rustige leefruimte.

Kiezen voor aluminium vaste ramen is kiezen voor duurzaamheid.  Aluminium heeft een oneindig lange levensduur. Het verkleurt niet, vervormt niet en verslijt niet. Je zit dus je leven lang goed met aluminium ramen. Als je je ramen toch beu bent en ze wil vernieuwen, dan wordt het aluminium op een energiezuinige manier gerecycleerd, zonder kwaliteitsverlies.

Bij Vitralux doen we enkel aan maatwerk. We bieden geen standaardramen aan, maar luisteren naar jouw wensen en bouwen zo mee aan het huis van je dromen. Al je ramen worden in ons atelier gemaakt. We bestellen de beglazing en profielen en assembleren dan alles zelf. Wat jij in gedachten hebt, maken wij waar.

Met aluminium profielen zijn de opties eindeloos. Aluminium kan heel makkelijk bewerkt worden, dus zowat elk ontwerp is mogelijk. Doordat we daarbij enkel op maat werken, zijn zelfs je grootste dromen mogelijk, althans wat aluminium ramen betreft. Bovendien is aluminium verkrijgbaar in meer dan 400 kleuren. Last van keuzestress? Onze experten geven je het beste advies.

Vaste ramen in jouw stijl

De stijl van je ramen weerspiegelt jouw persoonlijkheid en het karakter van je woning. Tegenwoordig zijn de moderne en landelijke stijl het populairst, samen met de steellook die ook helemaal terug is. Bij Vitralux luisteren we naar jou en proberen we je beter te leren kennen om de juiste stijl te kiezen. Heb je een design in gedachten dat afwijkt van de hedendaagse mode? Helemaal prima! We werken met veel plezier aan een nieuw ontwerp of een mix van verschillende stijlen.

Vaste ramen

Modern

De moderne stijl past perfect bij glasgevels en hoge raampartijen. Slanke, rechte profielen ondersteunen de grote glaspartijen en geven je vaste ramen een strakke en elegante uitstraling.

Moderne ramen

Vaste ramen

Landelijk

Landelijke vaste ramen kenmerken zich door kruiskozijnen en decoratieve profielen. Ze zijn meestal licht van kleur en stralen warmte en gezelligheid uit.

Landelijke ramen

Vaste ramen

Steellook

De steellook is helemaal terug van weggeweest. De zwarte aluminium profielen lijken op stalen kozijnen uit de jaren ’20 en ’30. Steellook ramen zien er stoer en tegelijk elegant uit, wat goed past bij woningen in een industriële stijl.

Steellook  ramen

Premies

Vervang je je oude ramen door nieuwe duurzame ramen met hoogrendementsglas? Dan kan je een aanvraag indienen voor een isolatiepremie op de website van Fluvius. Wanneer je een woning ouder dan 30 jaar volledig renoveert, kan je bovenop de isolatiepremie een renovatiepremie aanvragen.

Afwerking

Grote vaste ramen zorgen voor veel lichtinval, maar soms wil je even een pauze nemen van de felle zonnestralen. Met de zonwerende screens van Renson houd je de warme zon buiten zonder daglicht te verliezen. Voor een volledige verduistering, ’s nachts bijvoorbeeld, plaatsen we automatische rolluiken op je vaste ramen. Zo behoud jij de controle over de lichtinval in je huis, zelfs met ruime raampartijen en glasgevels.

Vaste ramen
Vaste ramen
Vaste ramen
Vaste ramen
Vaste ramen
Vaste ramen
Vaste ramen
Vaste ramen

Andere soorten ramen

Je woning bestaat niet enkel uit vaste ramen. Je hebt ook ramen nodig die open kunnen om ruimtes te verluchten of om naar buiten te kunnen. Bij Vitralux heb je een ruime keuze aan ramen én deuren voor je volledige woning. Kies voor een combinatie van vaste ramen, draai-kiepramen en schuiframen of vouwramen. Vitralux voorziet je gehele woning van ramen en deuren in de stijl die jij wenst, volledig op maat gemaakt.

Vaste ramen

Jouw raamspecialist in Oost-Vlaanderen

Vitralux is geen typische raam- en deurspecialist. Onze experten zijn echte vakmensen met jarenlange ervaring. We zeggen maar al te graag “ja” tegen grote projecten met ingewikkelde constructies. Doordat we enkel aan maatwerk doen, kunnen we zelf unieke ontwerpen maken en uitvoeren. Alle ramen worden in ons atelier geassembleerd en ter plaatse gemonteerd. We bijten ons graag vast in grote uitdagingen en doen ons uiterste best om jouw project tot een goed einde te brengen. Heb je een zot idee of uniek ontwerp? Contacteer ons voor meer informatie of vraag een gratis offerte aan.