Landelijke ramen op maat

Van plan om een landelijke woning te bouwen of verbouwen? Kies voor landelijke ramen van Vitralux. Volledig op maat gemaakt met de beste materialen, helemaal in jouw stijl.

Landelijke ramen

Sfeer en gezelligheid

Landelijke ramen zorgen voor sfeer en gezelligheid, niet alleen in huis maar ook aan de buitenkant. De landelijke stijl straalt warmte uit en laat gasten zien dat ze welkom zijn in jullie stekje. Typisch voor landelijke ramen zijn de lichtgekleurde profielen met decoratieve groeven en de kruiskozijnen. Een ander kenmerk van ramen in landelijke stijl is dat ze niet altijd helemaal recht zijn. Vaak is de bovenrand wat gebogen of zijn ze zelfs helemaal rond of ovaal.

Bij Vitralux houden we ons echter niet altijd vast aan de typische ontwerpen. Het ontwerp van je ramen ligt helemaal in jouw handen. It’s up to you!

Soorten ramen

Landelijke ramen

Landelijke vaste ramen

Landelijke vaste ramen worden meestal geplaatst in de hal of op plaatsen waar extra lichtinval welkom is, maar waar het niet nodig is het raam open te zetten. In woonuitbreidingen en veranda’s gebruikt men naast schuiframen ook meestal vaste ramen, eventueel met een ventilatiesysteem. Landelijke vaste ramen hebben soms ook een puur esthetische functie. Een klein ovaal raampje in de nok van het dak, bijvoorbeeld, heeft vooral voor de buitenkant van de woning een esthetische meerwaarde.

Landelijke ramen

Landelijke schuiframen

Landelijke schuifdeuren of -ramen plaats je best achteraan je woning. Zo vormen ze een verbinding tussen je woning en je tuin. Een schuifraam is ideaal voor je veranda of woonuitbreiding. Je stapt makkelijk je tuin in en  je haalt altijd veel licht binnen. In de zomer kan je je schuifdeur zelfs helemaal open zetten voor een aangenaam briesje of voor een directe connectie met de natuur in je tuin.

Landelijke ramen

Landelijke vouwramen

Vouwramen gaan nog een stapje verder dan schuiframen. Ze zijn ook ideaal achteraan je woning, maar geven nog een extra dimensie aan je woonuitbreiding of veranda. Wanneer je je vouwraam volledig opent, heb je een complete integratie van je tuin in je woonruimte. Een vouwraam is namelijk heel compact wanneer het open is, waardoor je volledige wand zo goed als verdwijnt. Wanneer je je vouwraam slechts gedeeltelijk open zet, krijg je een leuk esthetisch effect.

Landelijke ramen

Landelijke draai-kiepramen

Draai-kiepramen zijn de perfecte oplossing voor ruimtes waar nood is aan verluchting, maar waar je niet buiten hoeft of kan. Denk daarbij aan slaapkamers, de woonkamer, keuken en badkamer. De dubbele functie van dit soort ramen maakt ze een populaire keuze. Met de kiepfunctie zorg je voor voldoende verluchting op een veilige manier. De draaifunctie is ideaal om je landelijke ramen te kuisen langs de buitenkant.

Waarom kiezen voor aluminium?

Wanneer je landelijke ramen plaatst, heb je meestal de keuze uit verschillende materialen. Hout, pvc en aluminium zijn de meest gebruikte. Bij Vitralux werken we echter enkel met aluminium omdat het aanzienlijke voordelen heeft tegenover de andere twee:

  • goedkoper dan hout
  • betere kwaliteit dan pvc
  • weinig tot geen onderhoud
  • heel stevig
  • vorm- en kleurvast
  • inbraakveilig
  • recycleerbaar
  • oneindige levensduur
  • keuze uit meer dan 400 kleuren

Premie voor het vervangen van je ramen

Vervang je je oude ramen door nieuwe of verbouw je je woning en kies je daarbij voor hoogrendementsglas? Dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor een isolatiepremie van Fluvius. Bekijk de website van de overheid voor meer informatie.

Een totaalplaatje met raamaccessoires

De zon in je huis is fijn, maar in de zomer kan ze wel eens te fel schijnen. Dan zijn zonwerende screens voor je landelijke ramen de perfecte oplossing. Ze houden de felle zonnestralen tegen én zorgen voor privacy. Twee vliegen in één klap! Voor een totale bescherming tegen de zon, warmte of koude kan je rolluiken plaatsen. Tot slot houd je ongewenste dieren en insecten buiten met een vliegenraam.

Om het totaalplaatje compleet te maken, laat je best ook je buitendeuren op maat maken bij Vitralux. Zo ben je zeker van continuïteit en eenvormigheid qua stijl.

Landelijke ramen
Landelijke ramen
Landelijke ramen
Landelijke ramen
Landelijke ramen
Landelijke ramen
Landelijke ramen

Toch liever moderne ramen?

Ben je niet echt overtuigd van ramen in landelijke stijl? Ligt je smaak meer bij strakke designs en rechte lijnen? Bekijk dan eens onze pagina over moderne ramen; die sluiten waarschijnlijk meer aan bij jouw stijl. Het simpele ontwerp van moderne ramen maakt dat ze overal goed passen, wat de stijl van je woning ook is. Daarnaast is ook de steellook een populaire keuze. Ben je niet zeker voor welke stijl je moet gaan? Onze experts geven je met veel plezier het beste advies.

Meer over moderne  ramen Meer over steellook ramen

Ramen op jouw maat

Voor landelijke ramen op maat moet je bij Vitralux zijn. Elke woning is uniek en elke klant heeft andere noden en wensen. Daarom zorgen we ervoor dat al onze klanten steeds de perfecte oplossing krijgen. Dat doen we door 100% op maat te werken. We verzagen en assembleren je raamprofielen in ons eigen atelier en plaatsen je landelijke ramen met de allergrootste zorg en precisie. Bij Vitralux reken je op echt vakmanschap. Zo geniet jij jarenlang zorgeloos van je nieuwe ramen.