Creëer een uniek uitzicht met aluminium vouwdeuren

Laat je binnen- en buitenruimte in elkaar overvloeien met vouwdeuren of -ramen. Je terras en je woonruimte worden één wanneer je je harmonicadeuren opent. Je voelde je nog nooit zo verbonden met de natuur in je tuin.

Multifunctioneel vouwdeursysteem

Een vouwdeur, ook wel harmonicadeur of vouwraam genoemd, maakt het mogelijk om een volledige raampartij te openen. Je creëert nog meer openheid dan met een schuifraam waardoor binnen en buiten volledig in elkaar geïntegreerd zijn. In welke richting je je vouwdeur openschuift, kies je zelf. Onze experten installeren je harmonicadeur zoals jij het wil. Bovendien kan je vouwraam uit tot wel 8 vleugels bestaan.

De meeste mensen kiezen voor vouwramen omdat die een uniek uitzicht hebben. Wanneer je je vouwdeuren niet volledig opent, krijg je een soort accordeoneffect wat heel stijlvol oogt.

Vouwramen

Duurzame vouwramen

Vitralux kiest steeds voor een duurzame aanpak met duurzame materialen. Onze leveranciers kozen we zorgvuldig uit met oog voor kwaliteit. Als vaste partner van Reynaers Aluminium en Saint-Gobain kunnen we jou de beste kwaliteit en duurzaamheid beloven. We kiezen ervoor om enkel aluminium ramen te maken, omdat aluminium een aantal belangrijke voordelen heeft tegenover andere materialen.

Aluminium profielen zijn sterk en kunnen veel gewicht dragen. Dat maakt het mogelijk om voor grote glaspartijen te kiezen en toch een slank en strak design te behouden. Het sterke karakter van aluminium maakt het bovendien onverwoestbaar. Extreme wind en regen of zelfs inbrekers maken geen schijn van kans tegen aluminium vouwdeuren.

Gedaan met je ramen elk jaar afschuren, oliën of opnieuw verven. Aluminium profielen hebben amper onderhoud nodig. Het enige dat je moet doen, is ze proper houden. Dat doe je door ze 2 tot 4 keer per jaar met een vochtige doek af te wassen, wanneer je je vensters kuist bijvoorbeeld.

Vouwdeuren bestaan uit veel glas, maar zijn daarom niet minder isolerend. De aluminium profielen van Reynaers hebben, dankzij de thermische uitsparing, zeer hoge isolatiewaarden. Met aluminium harmonicadeuren van Vitralux heb je geen last meer van storend lawaai of te warme en te koude temperaturen.

De aluminium vouwdeuren van Vitralux hebben een oneindig lange levensduur. Ze verslijten niet en verkleuren niet door de zon. Je hoeft ze dus nooit te vervangen. Als je ze toch beu bent en andere vouwramen wil, worden je oude aluminium profielen gerecycleerd op een energiezuinige manier. Vouwdeuren in aluminium zijn dus een heel duurzame keuze.

Voor vouwdeuren op maat moet je bij Vitralux zijn. We geloven niet in standaardoplossingen, want elke klant is verschillend en heeft zijn eigen unieke noden. Wij doen enkel aan maatwerk, zodat we jouw wensen 100% kunnen vervullen. We meten alles tot de millimeter op, bestellen onze materialen en maken je vouwdeuren helemaal op jouw maat.

Met aluminium heb je een waaier aan ontwerpmogelijkheden. Het materiaal kan zo makkelijk bewerkt worden dat we bijna elk design kunnen maken. Niet enkel in vorm, maar ook qua kleur heb je keuze genoeg. Aluminium is namelijk verkrijgbaar in meer dan 400 kleuren. Keuzestress? Onze experten helpen je met professioneel en persoonlijk advies.

Modern, landelijk of steellook?

Bij Vitralux kan je kiezen uit heel wat stijlen voor je vouwdeuren op maat. Tegenwoordig zijn de moderne stijl, de landelijke stijl en de steellook het populairst. Het zijn stijlen die zich makkelijk aanpassen aan elk type woning. Moderne harmonicadeuren in een landelijk huis? Het is perfect mogelijk en zorgt zelfs voor wat contrast. Hoe dan ook, jij beslist hoe je vouwramen eruit zien.

Vouwramen

Modern

Vouwdeuren passen heel goed bij de moderne stijl. Ze komen mooi tot hun recht met slanke, effen profielen en grote raampartijen. Daarbij tillen moderne harmonicadeuren elk type woning naar een hoger level.

Moderne ramen

Vouwramen

Landelijk

Landelijke vouwdeuren vergroten je connectie met de natuur dankzij hun zachte en warme kleuren. Daarnaast stralen ze extra gezelligheid uit door de decoratieve raamprofielen.

Landelijke ramen

Vouwramen

Steellook

Stalen raamprofielen zijn weer helemaal terug, maar dan wel in een nieuw jasje. De steellook is gebaseerd op de jaren ’20 en ’30, toen iedereen zwarte stalen kozijnen had. Het staal is nu vervangen door aluminium, maar de look-and-feel bleef bewaard.

Steellook  ramen

Beveiliging van je vouwdeur

Dankzij het gebruik van aluminium zijn de vouwramen van Vitralux al heel veilig. Veel mensen kiezen echter voor extra inbraakbeveiliging. Zo kan je kiezen voor een meerpuntssluiting met haakslot. Ten eerste betekent een meerpuntssluiting dat je vouwdeur meerdere sloten heeft, bijvoorbeeld één in het midden, één bovenaan en één onderaan. Dat systeem zorgt ervoor dat inbreken heel moeilijk wordt en veel werk en tijd kost, wat inbrekers ontmoedigt. Ten tweede zorgt het haakslot ervoor dat je harmonicadeur niet geforceerd kan worden, met een koevoet bijvoorbeeld.

Een beloning voor je duurzame investering

Aluminium vouwdeuren van Vitralux zijn een duurzame investering en daar krijg je premies voor. Wie zijn oude ramen vervangt door nieuwe met hoogrendementsglas, krijgt daarvoor van Fluvius een isolatiepremie. Wie daarbovenop zijn gehele woning renoveert, komt in aanmerking voor een renovatiepremie van de Vlaamse overheid. Wil je meer informatie rond premies? Ga dan naar de website van de Vlaamse overheid.

Vouwramen
Vouwramen
Vouwramen
Vouwramen
Vouwramen
Vouwramen
Vouwramen

Ga voor een volledige afwerking met rolluiken, zonwering en muggenramen

Vouwdeuren zijn gemaakt om open te staan. Vooral in de zomer, wanneer het buiten lekker warm is en je die heerlijke zomerlucht naar binnen wil halen. Helaas komen er naast die buitenlucht vaak ongewenste insecten naar binnen. Om dat te vermijden, kan je vliegenramen laten plaatsen.

In de zomer schijnt de zon soms wel eens te fel. In dat geval laat je je zonwering met één druk op de knop naar beneden. Wil je je ruimte volledig verduisteren? Laat dan ook rolluiken plaatsen die het in 1-2-3 donker maken.

Andere types ramen

Een vouwraam is uniek en speciaal, maar geen type raam dat je overal in je woning wil plaatsen. Vitralux voorziet je volledige huis van ramen én deuren op maat. Naast vouwdeuren vind je bij ons ook vaste ramen, schuiframen, draai-kiepramen, draairamen en valramen. Kies de beste combinatie aan ramen voor jouw huis.

Vaste ramen Draai-kiepramen Schuiframen