Geniet volop van je tuin met een aluminium pergola

Breng de zomer buiten door onder je aluminium pergola. Je zit er beschermd tegen de felle zonnestralen terwijl je optimaal geniet van de frisse buitenlucht en de aangenaam warme temperaturen. Lees een boek, rust even uit speel een gezelschapsspel of nodig vrienden uit voor een babbel, allemaal onder de bescherming van je aluminium pergola.

Wat is een pergola precies?

Een pergola, ook wel terrasoverkapping of buitenkamer genoemd, is een constructie in aluminium of hout over je terras of in je tuin. Vaak dient een pergola als zonwering of als frame voor klimplanten, ideaal om een groene oase van rust te creëren.

Pergola’s

Aluminium of hout?

Vitralux plaatst enkel aluminium pergola’s, omdat aluminium tal van voordelen biedt tegenover hout. Ten eerste is aluminium veel onderhoudsvriendelijker. Het rot niet, heeft geen speciale behandelingen nodig en trekt geen vuil aan. Het enige dat jij hoeft te doen is de aluminium profielen 2 tot 4 keer per jaar afkuisen met een vochtige doek om ze schoon te houden.

Een tweede voordeel van aluminium is dat de kleur ervan niet vervaagt. Je aluminium pergola wordt jarenlang blootgesteld aan zonlicht, maar behoudt perfect zijn kleur. Wist je trouwens dat aluminium in meer dan 400 kleuren beschikbaar is?

Tot slot is aluminium een ijzersterk materiaal. Een aluminium pergola is zeer stevig en kan tegen een stootje. Hij gaat ook jarenlang mee, waardoor het een duurzame keuze en slimme investering is.

Pergola’s

Waarvoor gebruik je een pergola?

Een aluminium pergola wordt meestal gebruikt als overkapping voor een terras dat dient als leefruimte in de zomer. Je kan er een knusse zetel en een salontafeltje onder zetten om er de hele dag lekker te vertoeven in de schaduw. ’s Avonds beschermt je buitenkamer je tegen de frissere temperaturen en kan je er lekker aperitieven met wat vrienden of je gezin.

Soms wordt een pergola of overkapping ook geplaatst over een zwembad om het er lekker warm te houden en je te beschermen tegen de brandende zon. Andere mensen richten hun buitenkamer dan weer in als speelhoek voor de kinderen of als buitenlounge met een gezellige vuurkorf. Je kan zelfs nóg een stapje verder gaan en er een buitenbar of –keuken van maken.

Een aluminium pergola is zo multifunctioneel dat hij voor elk individu of gezin wel een meerwaarde biedt. Bovendien kan je de inrichting en functie van je pergola makkelijk aanpassen, wanneer de kinderen het huis uitgaan of je wat ouder wordt bijvoorbeeld. Zo is het ook mogelijk om van je pergola uiteindelijk nog een veranda te maken als je dat wenst.

Pergola of veranda?

Weet je niet goed of je moet kiezen voor een pergola of een veranda? We zetten de verschillen even op een rijtje:

Pergola’s

Pergola

  • open
  • optimaal genieten van de buitenlucht
  • enkel geschikt als het buiten warm genoeg is
  • kan los van je woning staan
  • biedt mogelijkheden voor klimplanten
Pergola’s

Veranda

  • gesloten
  • minder toestroom aan verse lucht
  • heel het jaar door aangename temperaturen
  • staat aan je huis
  • bestaat volledig uit glas, niet ideaal voor klimplanten

Kan je echt niet kiezen tussen beide? Dan is een verandapergola de ideale oplossing. Die bestaat uit een gesloten deel, de veranda, met daaraan een open deel, de pergola. Perfect om zowel in de zomer als in de winter optimaal te genieten van je tuin.

Waar plaats je een pergola?

Een pergola heeft het voordeel dat hij zowel aan je woning als op zichzelf kan staan. Een pergola kan je dus middenin je tuin zetten. Dat is handig als je een rustig plekje voor jezelf wil creëren waar je echt volop kan genieten van de natuur in je tuin. Een losstaande pergola biedt ook meer privacy dan een pergola aan je woning. Achteraan in je tuin maak je zo je eigen getaway om even te ontsnappen aan de drukte van de dag.

Pergola’s
Pergola’s
Pergola’s
Pergola’s
Pergola’s
Pergola’s

Een pergola in jouw stijl

Pergola’s bestaan er in alle kleuren, maten en stijlen. Bij Vitralux ligt het ontwerp van je aluminium pergola helemaal in jouw handen. Je hoeft je niet te beperken tot een bepaald gamma, wij maken alles op maat en dus is elk ontwerp mogelijk. Ga je voor strak en modern of juist romantisch en landelijk? Of wil je je pergola vol klimplanten en maakt het design je helemaal niks uit? Jij beslist!

Pergola’s

Hoe plaats je een pergola?

Vitralux plaatst je pergola voor jou, waar jij hem wil en hoe jij hem wil. Nadat je een bezoek bracht aan onze showroom en we de opties besproken hebben, komen we bij jou langs om de ruimte op te meten. We overlopen je wensen nog eens en sturen je binnen de week een offerte op. We ontwerpen je aluminium pergola zoals jij hem wil in ons technisch tekenbureau. Daarna wordt  alles op maat gemaakt en geplaatst. Jij hoeft zelf niks te doen, enkel dromen over die warme zomerdagen onder je aluminium pergola.