Een landelijke aanbouw versterkt je connectie met de natuur in je tuin

Is je woning te klein geworden of wil je graag wat meer luxe en comfort door je woonruimte uit te breiden? Een landelijke aanbouw is de ideale oplossing. Je creëert extra leefruimte in een oase van rust met landelijke elementen die je dichter bij de natuur en je tuin brengen.

Kenmerken van een landelijke aanbouw

 • extra leefruimte, het hele jaar door
 • verschillende kleine ramen
 • aluminium profielen in zachte kleuren
 • plat epdm-dak, vaak met lichtstraat
 • decoratieve dakranden met groeven
 • meer natuurlijk licht in je woning
 • straalt rust en gezelligheid uit
Landelijke woonuitbreidingen

Een landelijke aanbouw voor elk type woning

Afhankelijk van de stijl van je woning en jouw voorkeur voor consistentie of contrast kies je de stijl van je aanbouw. Een landelijke woning met een landelijke aanbouw is gezellig en romantisch en zorgt voor rust en continuïteit. Een moderne woning met een landelijke aanbouw straalt karakter en eigenzinnigheid uit. Omgekeerd geldt net hetzelfde. Hoe dan ook, jij beslist hoe het geheel eruit ziet. Weet je niet goed wat je wil of hoor je graag een extra mening? Onze experten helpen je graag met het beste advies.

Landelijke woonuitbreidingen

Landelijke ramen en deuren voor je woonuitbreiding

In je landelijke aanbouw kiezen we voor landelijke ramen en deuren. Hoewel de stijl van je interieur en de kleur of look van je muren ook een invloed hebben op de totale stijl van je woonuitbreiding, wordt die vooral bepaald door de keuze van ramen en deuren. Landelijke raam- en deurprofielen hebben doorgaans een lichte kleur in pastel- of aardetinten. Typisch voor landelijke ramen is ook het rasterpatroon; dat verdeelt ramen in kleine glaspartijen met aluminium profielen in plaats van één groot raam. In een landelijke aanbouw zitten meestal ook dakramen in de vorm van een lichtstraat of -koepel. Die kan plat zijn, met een zadeldak of met schuine zijkanten.

Landelijke ramen Landelijke deuren

Waarom aluminium de beste keuze is

Voor de ramen en deuren in je landelijke aanbouw kies je best voor aluminium. Bij Vitralux werken we uitsluitend met aluminium omdat het een paar grote voordelen heeft tegenover hout of pvc:

 • zeer isolerend
 • inbraakveilig
 • recycleerbaar
 • heel sterk
 • goedkoper dan hout
 • kwalitatiever dan pvc
 • makkelijk bewerkbaar
 • oneindig veel ontwerpmogelijkheden
 • beschikbaar in meer dan 400 kleuren
 • oneindige levensduur
 • weinig onderhoud

Isolatiepremie

Met een landelijke aanbouw van Vitralux is de kans groot dat je in aanmerking komt voor een isolatiepremie. Fluvius deelt namelijk premies uit aan wie hoogrendementsglas gebruikt voor zijn renovatie of woonuitbreiding. Doordat we bij Vitralux enkel werken met het duurzame hoogrendemenstglas van Saint-Gobain, kom je dus waarschijnlijk in aanmerking voor zo’n premie. Voor de meest recente informatie rond premies bekijk je best de website van de overheid.

Landelijke woonuitbreidingen

Hoe je landelijke aanbouw inrichten?

De essentie van de landelijke stijl is rust en sfeer uitstralen. Daarvoor werken natuurelementen zoals hout, wol, riet en leder heel goed. Je werkt best ook met zachte en natuurlijke kleuren zoals beige en bruin. Denk voor de inrichting van je landelijke aanbouw dus aan een houten tafel met rieten stoelen en een dik, warm tapijt. Om extra gezelligheid te creëren kan je schilderijen, kaarsen, planten en droogbloemen gebruiken. Ook spiegels en zachte kussens werken goed om de landelijke stijl tot uiting te brengen.

Meer fan van modern?

Zeggen die decoratieve profielen en romantische tierlantijntjes je niks? Ben je meer fan van strakke lijnen en rechte hoeken? Dan is een moderne woonuitbreiding meer iets voor jou. De grote raampartijen laten extra veel licht binnen en geven een cleane look. Tegenwoordig is de moderne stijl heel populair aangezien hij bij elk type woning past.

Ontdek meer over moderne woonuitbreidingen

Landelijke woonuitbreidingen
Landelijke woonuitbreidingen
Landelijke woonuitbreidingen
Landelijke woonuitbreidingen
Landelijke woonuitbreidingen
Landelijke woonuitbreidingen

Dit is hoe we te werk gaan

Bij Vitralux reken je op maatwerk van het hoogste niveau. Ons doel is om jou zoveel mogelijk te ontzorgen, daarom regelen wij alles, van begin tot einde. In eerste instantie plannen we een plaatsbezoek om jouw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Idealiter doen we ook al de nodige opmetingen. Je ontvangt binnen de week een offerte. Als die goedgekeurd is, gaan we over naar de ontwerpfase. Als jouw architect al een plan uittekende, bekijken wij samen met de architect of er iets aangepast moet worden. Als er nog geen plan is, maken onze technische tekenaars een ontwerp op maat van jouw wensen. Als het plan helemaal voldoet aan jouw verwachtingen, beginnen we met de grondwerken. Ondertussen bestellen we de beglazing, de aluminium profielen en alle andere nodige materialen voor je landelijke aanbouw. We verzagen en assembleren de profielen in ons atelier op basis van het ontwerp. Na de grondwerken beginnen we aan de bouw van je landelijke leefveranda. We metsen de muren, plaatsen de ramen en deuren, bouwen het dak en zorgen voor de binnenafwerking. Eventueel plaatsen we ook zonwering en muggenramen. Jij hoeft nu enkel nog te genieten van je extra leefruimte.