Comfort én design met draai-kiepramen van Vitralux

Kies voor optimaal comfort met op maat gemaakte draai-kiepramen van Vitralux. De dubbele functie maakt zowel verluchten als kuisen een fluitje van een cent. Gebruik de kiepstand om frisse lucht binnen te laten en de draaifunctie om je ramen te kuisen. Bovendien kies je de stijl die jij wil!

Hoe werkt een draai-kiepraam?

Draai-kiepramen zijn, dankzij hun multifunctionaliteit, de vaakst gekozen ramen. Een draai-kiepraam heeft twee functies: draaien en kiepen. Met de kiepfunctie kan je ruimtes makkelijk en veilig verluchten. De draaifunctie is handig om je ramen langs de buitenkant te kuisen. Draai-kiepramen zijn daarom ideaal in slaapkamers en badkamers. Je kan ze snel even verluchten met de kiepfunctie zonder dat je ze helemaal moet open zetten.

Draai-kiepramen

Duurzame draai-kiepramen

Voor duurzame oplossingen moet je bij ons zijn. We selecteren onze leveranciers zorgvuldig en kiezen voor de beste materialen. We zijn vaste partner van Reynaers Aluminium voor onze aluminium profielen. Ons glas halen we bij Saint-Gobain. Deze twee vooruitstrevende producenten leveren de meest kwalitatieve materialen om jou nieuwe ramen te geven waar je jaren van geniet.

Wij gebruiken uitsluitend aluminium omdat het een heel sterk materiaal is. Smalle aluminium profielen kunnen makkelijk grote glaspartijen dragen. Aluminium is tevens niet kapot te krijgen waardoor het ook jarenlang meegaat. Zelfs inbrekers wagen zich er niet aan omdat ze weten dat ze de profielen nooit zullen breken. De draai-kiepramen van Vitralux beschutten je dus tegen inbraak.

Zeg maar vaarwel tegen die intensieve poetsbeurten. Aluminium draai-kiepramen zijn makkelijk in onderhoud. Doordat aluminium geen vuil of stof aantrekt, moet je ze slechts 4 keer per jaar kuisen. Dat doe je door er met een vochtige doek over te wrijven, et voilà! Je aluminium ramen zien er weer proper uit voor de komende 3 maanden.

Onze draai-kiepramen overstijgen de huidige isolatienormen. De aluminium profielen van Reynaers hebben een hoge isolatiewaarde dankzij de thermische uitsparing in de profielen. Daarnaast werken we enkel met hoogrendementsglas, wat de isolatiewaarden alleen maar verbetert. De temperatuur in je woning blijft dus altijd stabiel en aangenaam. Te warme of te koude temperaturen blijven buiten, net als storend lawaai.

Wie duurzaam wil leven, kiest voor aluminium ramen. Het materiaal gaat oneindig lang mee, waardoor je het nooit moet vervangen. Daarnaast behoudt het ook zijn kleur en vorm. Je aluminium draai-kiepramen zullen er als nieuw blijven uitzien, zelfs na jaren blootstelling aan de zon en de lucht. Beslis je toch om je ramen eens te vernieuwen? Dan worden de aluminium profielen gerecycleerd met een minimum aan energie.

Bij Vitralux reken je op puur maatwerk. Elk raam is anders en elk huis heeft andere noden. Daarom bieden we geen standaardramen aan. We bekijken samen met jou wat je wil en wat mogelijk is en ontwerpen je draai-kiepramen op maat. We bestellen onze materialen en assembleren je ramen zelf in ons atelier. Zo garanderen we de beste kwaliteit en 100% maatwerk. Samen bouwen we aan jouw droomhuis.

Aluminium biedt oneindig veel designopties. Het materiaal is vlot bewerkbaar waardoor zowat elk design snel en eenvoudig gemaakt kan worden. Doordat we daarnaast enkel op maat werken, kan je bij ons de zotste ontwerpen laten maken. Je hoeft je dus niet te beperken tot het standaardontwerp van een raam. Ook qua kleur heb je meer dan 400 opties. Keuze genoeg!

Draai-kiepramen in elke stijl

Modern, landelijk, klassiek, steellook of futuristisch? Bij Vitralux maken we draai-kiepramen in elke stijl. De moderne en landelijke stijl zijn tegenwoordig het populairst en ook de steellook is aan een opmars bezig. We houden ons echter niet te hard vast aan die stijlen. We luisteren vooral naar jouw wensen en proberen samen een stijl te creëren die bij jou en je huis past.

Draai-kiepramen

Modern

De moderne stijl past bij elk type woning en is daarom een veelgekozen stijl. Moderne draai-kiepramen zijn eenvoudig en tijdloos. De rechte en effen profielen geven je hele woning een strakke en cleane look.

Moderne ramen

Draai-kiepramen

Landelijk

Draai-kiepramen in landelijke stijl hebben kruiskozijnen en profielen met decoratieve groeven. Typisch voor de landelijke stijl zijn zachte en warme kleuren die charme en gezelligheid uitstralen.

Landelijke ramen

Draai-kiepramen

Steellook

De steellook is razend populair. Hij geeft een robuuste en toch elegante indruk. De zwarte aluminium profielen in rasterpatroon doen denken aan de stalen kozijnen die in de jaren ’20 en ’30 in de mode waren.

Steellook  ramen

Raambeveiliging

Aluminium draai-kiepramen zijn op zich al heel veilig. Aluminium is namelijk heel sterk en niet kapot te krijgen door inbrekers. Wie toch graag extra beveiliging heeft, kan kiezen voor handgrepen met een cilinderslot op zijn draai-kiepramen.

Een beloning voor je duurzame keuze

Wie nieuwe ramen plaatst, komt in aanmerking voor een aantal premies. Voor renovaties geldt dat wie kiest voor hoogrendementsglas een isolatiepremie kan aanvragen bij Fluvius. Renoveer je een woning ouder dan 30 jaar? Dan krijg je daarbovenop nog een renovatiepremie. Bekijk de website van de overheid voor de meest recente informatie rond premies.

Draai-kiepramen
Draai-kiepramen
Draai-kiepramen
Draai-kiepramen
Draai-kiepramen
Draai-kiepramen
Draai-kiepramen

Een volledige afwerking met muggenramen, zonwering en rolluiken

Niets zo vervelend als het gezoem van een mug op een warme zomernacht. Met een muggenraam is dat zo opgelost! Werk je draai-kiepramen af met vliegenramen en geniet van de stilte in je kamer. Kies verder voor zonwerende screens om die felle zonnestralen af en toe eens te blokkeren. Zo blijven je kamers lekker koel in de zomer. Laat tot slot automatische rolluiken plaatsen voor een volledige verduistering ’s nachts.

Andere soorten ramen

Hoogstwaarschijnlijk kies je in je woning niet enkel voor draai-kiepramen maar voor een combinatie van types. Achteraan je woning wil je waarschijnlijk eerder een schuifraam of vouwraam om makkelijk toegang te hebben tot je tuin en terras. In de hal kan je met vaste ramen extra lichtinval creëren zodat het er minder donker is. Op plaatsen waar niet genoeg ruimte is voor een draai-kiepraam, maar waar verluchting wel nodig is, kan je kiezen voor een kiepraam. Welk type ramen je ook wil, hoe groot of hoe klein, hoe veel of hoe weinig, Vitralux is je betrouwbare raamspecialist.