Moderne aanbouw voor een strakke look

Wil je meer leefruimte creëren in je moderne woning? Kies dan voor een moderne aanbouw of woonuitbreiding in diezelfde stijl. Vitralux bouwt je moderne leefveranda van a tot z en zorgt voor een perfect afgewerkt resultaat.

Een moderne aanbouw past overal

De extra ruimte aan je woning past dankzij haar moderne en strakke stijl bij elk type woning. Aan een landelijke of klassieke woning geeft een moderne aanbouw een frisse touch. Het extra deel woning doorbreekt de landelijkheid en zorgt voor een mooi contrast. Bij een moderne woning zorgt een moderne aanbouw voor consistentie en continuïteit. De moderne stijl wordt overal doorgetrokken waardoor je huis één geheel vormt. Een moderne leefveranda is dus altijd een goede keuze.

Moderne woonuitbreidingen

Typerende kenmerken van een moderne aanbouw

  • het hele jaar door extra leefruimte
  • veel grote raampartijen
  • slanke aluminium profielen
  • plat epdm-dak, eventueel met lichtstraat
  • rechte dakranden

De stijl van je ramen en deuren

De stijl van je woonuitbreiding wordt grotendeels bepaald door je ramen en deuren. Uiteraard spelen de architectuur, de stijl van de muren langs binnen- en buitenkant en de inrichting ook een rol, maar de look-and-feel van de ramen en deuren zal de stijl van je aanbouw bepalen. In een moderne aanbouw werken we daarom met moderne aluminium ramen en deuren. Meestal kiezen we voor grote ononderbroken raampartijen met slanke profielen en strakke, simpele schuiframen. Je kan ervoor opteren om je aanbouw volledig te omringen met glasgevels, maar een moderne aanbouw met muren of aluminium gevels is ook mogelijk.

Moderne woonuitbreidingen

De voordelen van aluminium ramen en deuren

Voor je moderne aanbouw zijn aluminium raam- en deurprofielen de beste keuze. Aluminium heeft een aantal praktische voordelen. Daarnaast past het materiaal qua stijl ook het best bij een moderne leefveranda. Aluminium is namelijk zeer sterk waardoor het ideaal is om smalle profielen mee te maken die grote glaspartijen goed ondersteunen. Verder is aluminium ontzettend licht en dus makkelijk te bewerken. Zowat elk design of ontwerp is mogelijk voor je moderne aanbouw.

Naast de oneindige ontwerpmogelijkheden is aluminium een van de veiligste materialen. Door zijn sterke karakter is het inbraakveilig. Bovendien zorgen aluminium profielen voor een uitstekende isolatie, wat het een duurzame keuze maakt. Aluminium heeft een oneindige levensduur en vraagt weinig onderhoud. Jij geniet dus je leven lang van een duurzame woonuitbreiding waar je zelf niets aan moet doen.

Moderne woonuitbreidingen

Liever een aanbouw in landelijke stijl?

Vind je een moderne aanbouw met strakke lijnen wat kil en heb je liever een warmere uitstraling? Kies dan voor een aanbouw in landelijke stijl. Typisch voor de landelijke stijl zijn kleinere ramen met decoratieve raamprofielen. Een landelijke leefveranda voelt voor veel mensen warmer en gezelliger aan dan een moderne leefveranda, wat niet wil zeggen dat een moderne aanbouw niet gezellig kan zijn. Het hangt er allemaal van af hoe je je leefveranda inricht en wat jij ervan maakt.

Lees meer over landelijke woonuitbreidingen

Kom in aanmerking voor een isolatiepremie

Wist je dat de kans groot is dat je in aanmerking komt voor een isolatiepremie als je een aanbouw plaatst? Dat komt door het hoogrendementsglas van Saint-Gobain dat we bij Vitralux gebruiken. Fluvius deelt premies uit aan mensen die verbouwen of hun woning uitbreiden en daarbij kiezen voor hoogrendementsglas voor hun ramen en deuren. Bekijk de website van de overheid voor de meest recente informatie rond premies.

Moderne woonuitbreidingen
Moderne woonuitbreidingen
Moderne woonuitbreidingen
Moderne woonuitbreidingen
Moderne woonuitbreidingen
Moderne woonuitbreidingen
Moderne woonuitbreidingen
Moderne woonuitbreidingen

Hoe gaan we te werk?

Als je beslist om je moderne aanbouw door Vitralux te laten plaatsen, ben je zeker van een mooi afgewerkt resultaat zonder je zorgen te maken. Wij regelen alles, van a tot z. In de eerste fase komen we bij je langs en bespreken we wat jij verwacht. We bekijken tevens wat mogelijk is en voeren de nodige opmetingen uit. Binnen de week ontvang je van ons een offerte. Na goedkeuring gaan we over naar de ontwerpfase. Als er al een plan van een architect is, bespreken we samen met de architect of er eventuele aanpassingen nodig zijn. Is er nog geen plan? Dan ontwerpen onze technische tekenaars er een voor jou. Wanneer jij tevreden bent met het ontwerp, starten de grondwerken. Intussen bestellen wij de aluminium profielen, de beglazing en alle andere materialen voor je moderne leefveranda. De bouwfase kan nu van start gaan. We bouwen je moderne aanbouw helemaal volgens plan en werken alles tot in de puntjes af. De inrichting van je moderne leefveranda is het enige waar jij nog aan moet denken. Daarna kan je levenslang genieten van je nieuwe woonruimte.