Moderne ramen op maat

Bouw of verbouw je je moderne woning en zoek je nog naar ramen op maat die goed isoleren en jarenlang meegaan? Kies voor Vitralux en laat je moderne ramen voor je nieuwbouwwoning of verbouwing op maat maken.

Moderne ramen

Een strak en simpel design

Wie geen fan is van tierlantijntjes en het graag simpel houdt, kiest best voor moderne ramen. Ze zijn een populaire keuze dankzij hun tijdloze karakter. Het strakke en simpele design geeft je woning een clean uitzicht. Moderne raamprofielen kenmerken zich door rechte hoeken en een effen oppervlak zonder groeven of versieringen.

Soorten ramen

Moderne ramen

Moderne vaste ramen en raampartijen

Moderne vaste ramen zijn meestal grote ramen die de volledige hoogte van de wand innemen. Ideaal op plaatsen waar je extra lichtinval wil, maar waar het raam niet open moet kunnen. Vaak worden moderne vaste ramen geplaatst in de hal op de eerste verdieping of aan de zijkant van de woning. Ook in veranda’s of woonuitbreidingen worden vaste ramen, naast schuiframen, vaak gebruikt.

Moderne ramen

Moderne schuiframen

Moderne schuifdeuren of –ramen zijn ideaal voor de achterkant van je woning, in je veranda of woonuitbreiding bijvoorbeeld. Ze geven je makkelijk toegang tot je tuin en laten veel licht binnen. Met een schuifraam achteraan je woning heb je continu een mooi uitzicht op je tuin. In de zomer kan je je schuiframen zelfs volledig openzetten voor een open gevoel en een integratie van je tuin in je leefruimte.

Moderne ramen

Moderne vouwramen

Moderne vouwramen zijn net als schuiframen de perfecte oplossing achteraan je woning. Ze laten veel natuurlijk licht binnen en geven een extra dimensie aan je veranda of woonuitbreiding. Als je je vouwramen volledig opent, is er geen barrière meer tussen je tuin of terras en je leefruimte. Buiten en binnen worden één. Je kan je vouwramen ook gedeeltelijk openen. Het voordeel daarvan is dat het een leuk esthetisch effect geeft.

Moderne ramen

Moderne draai-kiepramen

Moderne draai-kiepramen passen het best in je leefruimte, keuken, badkamer en slaapkamers. In de ruimtes waar verluchting nodig is, maar waar je niet naar buiten kan of hoeft, zijn draai-kiepramen de beste keuze. De kiepfunctie zorgt voor het nodige briesje en de draaifunctie maakt het makkelijk om je moderne ramen langs de buitenkant te kuisen.

Aluminium raamprofielen

Voor moderne ramen wordt meestal gewerkt met aluminium profielen. Aluminium heeft namelijk een moderne en kwaliteitsvolle uitstraling. Het is bovendien heel licht en dus makkelijk bewerkbaar. Verder is aluminium in meer dan 400 kleuren beschikbaar. Dat geeft jou 1001 mogelijkheden qua design en ontwerp.

Een ander voordeel van aluminium is dat het weinig onderhoud vraagt. Het materiaal is ijzersterk en gaat jarenlang mee zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen. Wanneer je je moderne ramen toch eens wil vernieuwen, worden de aluminium profielen gewoon gerecycleerd. Aluminium is dus een milieuvriendelijke en duurzame keuze.

Tot slot is aluminium ook inbraakveilig. Door zijn sterke karakter is het moeilijk voor inbrekers om binnen te geraken. Voor nóg meer beveiliging kan je opteren voor extra inbraakbeveiligingssystemen in je aluminium profielen.

Isolatiepremie

Wanneer je je woning verbouwt en kiest voor nieuwe ramen met hoogrendementsglas, kom je in aanmerking voor een isolatiepremie. Meer informatie vind je op de website van de overheid.

Ga voor het totaalplaatje

Wil je de zonnestralen af en toe eens blokkeren? Kies dan voor zonwerende screens op je moderne ramen. Die houden niet enkel de zon tegen, maar zorgen ook voor meer privacy. Vitralux plaatst ook rolluiken voor een totale privacy of verduistering. Rolluiken bieden daarnaast een extra isolatie tegen warmte en koude bovenop de isolatie van je ramen. Als kers op de taart plaatsen we muggenramen zodat jij nooit meer wakker wordt van dat vervelende gezoem.

Laat niet enkel je ramen, maar ook je deuren op maat maken bij Vitralux voor een mooi passend geheel. Je bent zeker van een perfect afgewerkt resultaat waar je jarenlang van geniet.

Moderne ramen
Moderne ramen
Moderne ramen
Moderne ramen
Moderne ramen
Moderne ramen
Moderne ramen

Houd je meer van landelijk?

Ben je niet zo voor de moderne stijl? Heb je liever wat meer karakter en warmte? Dan zijn landelijke ramen waarschijnlijk meer je ding. Met hun gegroefde profielen zorgen ze voor meer gezelligheid. Nog een populaire optie zijn steellook ramen, die met hun zwarte profielen een ruwe maar toch elegante uitstraling hebben. Weet je niet goed welke stijl je het meeste ligt? Onze experts geven je het beste advies en helpen je de juiste keuze maken.

Meer over landelijke ramen Meer over steellook ramen

100% maatwerk

Bij Vitralux ben je zeker van een goede kwaliteit. Wij geloven niet in standaardoplossingen die voor iedereen passen. Elke klant heeft unieke wensen waar wij aandachtig naar luisteren. Wij gaan voor 100% maatwerk. We ontwerpen, bestellen, assembleren en plaatsen je moderne ramen op maat van jouw verwachtingen. Of je nu enkel kleine ramen wil, een volledige glaswand of een combinatie van groottes en stijlen, Vitralux zorgt ervoor!