Bescherm je auto met een aluminium carport op maat

Parkeer je auto veilig langs je woning onder een aluminium carport op maat. Gedaan met door de regen wandelen naar je voordeur of alle bladeren van je auto halen voor je kan vertrekken. Met een aluminium carport op maat staat je auto buiten en tóch beschermd.

Wat is een carport?

Een carport is een overkapping die je auto beschermt tegen weer en wind. Je wagen staat veilig weg van hagel, regen en sneeuw en in de herfst heb je geen last van al die vallende bladeren op je dak en motorkap. In tegenstelling tot een garage, is een carport niet afgesloten. Anderzijds neemt een aluminium carport op maat veel minder plaats in dan een garage(box). Bovendien ziet een carport er luxueus en elegant uit, wat je woning alleen maar ten goede valt.

Carports

Carport in hout of aluminium?

Hout en aluminium zijn de meest gekozen materialen voor carports. Bij Vitralux werken we enkel met aluminium vanwege de grote voordelen van het materiaal. Ten eerste heb je veel minder onderhoud aan een aluminium carport op maat dan aan een houten carport. Aluminium hoef je niet af te schuren of in te strijken met olie. Het volstaat om het slechts 2 tot 4 keer per jaar af te wrijven met een vochtige doek, et voilà! Je geniet jarenlang van je aluminium carport zonder enige moeite.

Een tweede voordeel is dat aluminium niet verkleurt of rot. Je aluminium carport zal er na jarenlange blootstelling aan de zon nog steeds hetzelfde uitzien.

Tot slot is aluminium zeer sterk. Het materiaal kan tegen een stootje en is dus ideaal voor een carport op maat.

Carports

Hoeveel kost een carport?

De prijs van een carport hangt af van de grootte, het design en het materiaal. Een aluminium carport op maat is bijvoorbeeld goedkoper dan een houten carport. Ook de grootte en het design spelen een belangrijke rol. Een carport aan je woning vraagt minder aluminium profielen en is en daarom goedkoper dan een vrijstaande carport. Wil je weten hoeveel jouw aluminium carport op maat zal kosten? Vraag een offerte aan of bespreek je wensen met een van onze experten in de toonzaal.

Heb je een vergunning nodig voor een carport?

Wie zijn woning uitbreidt, op welke manier dan ook, moet een vergunning aanvragen. In bepaalde gevallen vervalt de vergunningsplicht of wordt ze vervangen door een meldingsplicht.

Carports

Aangebouwde carport

Om een carport aan je woning te plaatsen geldt meestal enkel de meldingsplicht, tenzij je je woning al eerder uitbreidde met een veranda bijvoorbeeld. In dat geval moet je de oppervlakte van alle aanbouwen berekenen. Wanneer die groter is dan 40m2, moet je toch een vergunning aanvragen. Daarnaast moet je carport minstens 3 meter van de perceelgrens aan de zijkant en 2 meter van de perceelgrens aan de achterkant staan. Is dat niet het geval? Dan zal je ook een vergunning moeten aanvragen. Bekijk de website van de Vlaamse overheid voor de meest recente informatie.

Carports

Losstaande carport

De regels voor een vrijstaande carport zijn iets anders. Bij een vrijstaande carport vervalt de vergunningsplicht als de totale oppervlakte van alle losstaande bijgebouwen (tuinhuis, serre, garage …) niet groter is dan 40m2 en je carport minstens 3 meter van de perceelgrens aan de zijkant en 1 meter van de perceelgrens aan de achterkant staat. Daarnaast mag je carport ook niet verder dan 30 meter van je woning staan en niet hoger zijn dan 3,5 meter. Voldoet je aluminium carport op maat aan de voorwaarden? Dan heb je geen vergunningsplicht én zelfs geen meldingsplicht. Voor de meest recente informatie rond vergunningen, bekijk de website van de Vlaamse overheid.

Let op: dit zijn de regels van de Vlaamse overheid. Elke gemeente kan beslissen om nog bijkomende voorwaarden te hanteren. Vraag dus ook altijd eens na bij je gemeente wat de regels precies zijn.

Waar plaats je een carport?

Een aluminium carport plaats je waar je wil. Je kiest best een plek die makkelijk bereikbaar is met je auto en waar je eenvoudig toegang hebt tot je woning. Een aluminium carport op maat kan zowel op zichzelf als aan je woning staan. Houd er rekening mee dat wanneer je carport dicht bij of op de perceelgrens staat, je een bouwvergunning zal moeten aanvragen. Wanneer je ver genoeg van de grens wegblijft, is een vergunning meestal niet nodig. Meer informatie omtrent vergunningen vind je op de website van de Vlaamse overheid.

Carports
Carports
Carports
Carports
Carports
Carports

Een carport in jouw stijl

Met een aluminium carport op maat kan je alle kanten uit. Ten eerste kies je zelf het ontwerp van je dak. Met een plat dak houd je het simpel en strak, daarbij zorgen we voor een correcte regenafvoer. Een gebogen dak of zadeldak heeft een klassiekere uitstraling. Je kan daarnaast kiezen uit een glazen dak, met of zonder aluminium profielen, of een dak volledig in aluminium. Een glazen dak laat licht door terwijl een aluminium dak meer schaduw creëert. De stijl en kleur van de profielen ligt ook in jouw handen. Ga je voor strak en modern of sierlijk landelijk? Tot slot kan je kiezen uit meer dan 400 kleuren voor je aluminium carport op maat.

Carports

Hoe plaats je een carport?

Als je je carport bij Vitralux koop, hoef je zelf helemaal niks te doen. Wij komen je aluminium carport plaatsen met de allergrootste zorg en precisie. Eerst voorzien we een plaatsbezoek bij jou thuis om te bekijken waar de carport moet komen en hoe groot die moet zijn. Daarna maken onze technische tekenaars een ontwerp op maat van jouw wensen. We bestellen de nodige materialen en assembleren je aluminium carport op maat in ons atelier. Daarna plaatsen we je carport bij jou thuis en laten we alles netjes achter. Bij Vitralux reken je op 100% maatwerk en vakmanschap van de bovenste plank.