Steellook ramen op maat

Steellook ramen zijn razend populair. De zwarte aluminium profielen in rasterpatroon zien eruit als echt staal en brengen ons 100 jaar terug in de tijd. Steellook ramen zijn karaktervol en passen zowel in moderne als landelijke woningen.

Steellook ramen

Een karaktervolle woning met steellook ramen

Wie aan de steellook denkt, denkt aan een industriële stijl. Steellook ramen geven je woning inderdaad meer karakter en pit. Ze zorgen voor een stoere look in je moderne of landelijke woning.

De steellook is geen compleet nieuwe stijl, maar komt voort uit de jaren 1920 en 1930 toen ramen met stalen kozijnen in de mode waren. De stijl is nu helemaal terug, maar dan met aluminium profielen in plaats van staal.

De steellook is intussen zo gewild dat hij niet enkel voor ramen maar ook voor deuren, doucheschermen en zelfs meubels zoals kasten met glas gebruikt wordt.

Wees helemaal mee met de huidige trends en laat je steellook ramen op maat maken door Vitralux.

Soorten ramen

Steellook ramen

Steellook vaste ramen

Steellook vaste ramen kunnen zo groot of klein zijn als je zelf wil. Achteraan je woning zijn raampartijen in de steellook een goede keuze. Ze zorgen voor veel lichtinval en een leuk schaduwspel door de kruiskozijnen. In je veranda of woonuitbreiding kan je vaste ramen in steellook combineren met moderne, landelijke of steellook schuiframen. Je hoeft je zeker niet te beperken tot één stijl.

Steellook ramen

Steellook vouwramen

De steellook past perfect bij vouwramen. Het ontwerp van een vouwraam en de stijl van de steellook zijn voor elkaar gemaakt. Vouwramen zijn ideaal voor je veranda of woonuitbreiding, of gewoon achteraan je woning. Ze vormen een verbinding naar je terras en tuin. Wanneer je je vouwraam volledig openzet is er geen barrière meer tussen binnen en buiten. Zo creëer je een open gevoel van vrijheid en een unieke connectie tussen de natuur en je interieur.

Steellook ramen

Steellook draai-kiepramen

Draai-kiepramen hebben een dubbele functie en zijn daarom een veel gekozen type. In kamers waar enkel verluchting nodig is, zijn ze de perfecte keuze. De kiepfunctie zorgt er voor afkoeling en ventilatie terwijl de draaifunctie vooral handig is om je steellook ramen te kuisen.

Steellook zonder staal

Echt staal is duur en isoleert slecht, daarom wordt het nog amper gebruikt voor raamprofielen. Het perfecte alternatief om diezelfde uitstraling weer te geven is de steellook die gebruik maakt van aluminium profielen. Zo combineer je alle voordelen van aluminium met de authentieke look van staal.

De steellook komt het best tot uiting bij grote ramen. Gelukkig is aluminium heel sterk en kan het grote ramen goed ondersteunen, zelfs met slanke profielen. Verder zijn aluminium ramen dankzij de hoge isolatiewaarden ook heel duurzaam en milieuvriendelijk.

Aan aluminium ramen heb je weinig onderhoud. Ze trekken geen vuil of stof aan, dus ze blijven lang proper. Wanneer je ze toch eens wil afwassen, volstaat het er met een vochtige doek over te wrijven. Als je dat één keer per seizoen doet, blijven je steellook ramen jarenlang mooi. Daarnaast vervaagt de kleur van je aluminium profielen niet door de zon en vervormt het materiaal niet bij extreme hitte of koude. Met aluminium ramen zit je dus je leven lang goed.

Tot slot is aluminium een zeer veilig materiaal. Het brandt niet én het is inbraakveilig.

Ontvang een isolatiepremie

Kies voor hoogrendementsglas wanneer je je oude ramen vervangt door nieuwe en kom in aanmerking voor een isolatiepremie van Fluvius. Wanneer je woning ouder dan 30 jaar is, kom je daarbovenop in aanmerking voor een overkoepelende renovatiepremie van de Vlaamse overheid. Meer informatie vind je op de website van de overheid.

Steellook ramen
Steellook ramen
Steellook ramen
Steellook ramen
Steellook ramen
Steellook ramen
Steellook ramen

Volledige afwerking

Werk je steellook ramen af met raamaccessoires. Om de felle zomerzon wat af te blokken kies je best voor zonwerende screens van Renson. Wil je een volledige verduistering, bijvoorbeeld in je slaapkamers? Dan zijn automatische rolluiken de perfecte optie. Het is ook nooit een slecht idee om muggenramen te plaatsen, zo houd je vervelende insecten buiten. Geen last meer van gezoem!

Maatwerk van de bovenste plank

Bij Vitralux doen we enkel aan maatwerk. We bieden geen standaardoplossingen omdat we geloven dat elk huis uniek is en elke klant zijn eigen unieke wensen heeft. Wensen waar wij naar luisteren en die we zo goed mogelijk proberen waarmaken. In ons atelier verzagen en assembleren we de aluminium profielen op maat van jouw idee. Onze experten installeren je steellook ramen met de allergrootste nauwkeurigheid. Bij Vitralux reken je dus op vakmanschap van het hoogste niveau.