Een leefveranda om je woning uit te breiden

Een leefveranda, ook wel woonuitbreiding of aanbouw genoemd, is de ideale manier om je woning groter te maken. Deze extra woonruimte richt je in zoals jij het wil. Maak er een gezellige leefruimte van of trek je keuken naar buiten met zicht op je tuin. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Wat is een leefveranda?

Een leefveranda is een volwaardige uitbreiding van je woning. Het is een aanbouw die door de vele glaspartijen voor extra licht in je woning zorgt. Een woonuitbreiding wordt vaak verward met een gewone veranda. Wij zetten de verschillen even op een rijtje:

  • Een leefveranda bestaat niet volledig uit glas, een gewone veranda wel.
  • Een leefveranda is doorgaans beter geïsoleerd dan een gewone veranda.
  • Een leefveranda is goed geïntegreerd in je woning, terwijl een gewone veranda een aparte ruimte is.
  • Een leefveranda heeft geen glazen dak maar een plat EPDM-dak, eventueel met lichtstraten of –koepels voor extra lichtinval.
Woonuitbreidingen

De voordelen van een leefveranda

Het meest voor de hand liggende voordeel is de extra ruimte die je verkrijgt met een woonuitbreiding. Vind je je woning wat te klein? Dan hoeft je niet meteen te verhuizen. Een woonuitbreiding is de ideale oplossing om meer woonruimte te creëren. Daarbij richt je je leefveranda in zoals jij dat wil. Je kan er een open keuken of een bureau met een knusse leeshoek van maken. Jij bepaalt hoe je leefveranda eruit zal zien.

Doordat je woonuitbreiding deels uit glas en deels uit steen bestaat, ligt de isolatiewaarde hoog. Stenen muren houden extreme temperaturen buiten. Het glas zorgt ervoor dat de zon je leefveranda het hele jaar door  opwarmt, wat jou energiekosten bespaart. Wordt het toch wat koud, dan kan je de verwarming aanzetten, wat in een gewone glazen veranda meestal niet mogelijk is.

Door de extra lichtinval is een leefveranda ideaal als keuken of bureau. Het natuurlijke daglicht is gezonder voor je ogen dan artificieel licht en je ziet beter wat je doet. Uiteraard kan je van je leefveranda ook een oase van rust maken om te genieten van de zonnestralen op je gezicht.

Een leefveranda is, in tegenstelling tot een gewone veranda, een volwaardig deel van je woning. Het oorspronkelijke deel van je woning en de nieuwe woonuitbreiding lopen mooi in elkaar over. Je merkt niet dat de aanbouw achteraf is gebouwd.

Doordat je meer woonoppervlakte creëert, stijgt de waarde van je woning. Wanneer je ooit van plan bent je woning te verkopen, zal die dus meer opbrengen dankzij de leefveranda.

Modern of landelijk? Jij kiest de stijl

Je leefveranda is een van de plekken in je huis waar je veel tijd zal doorbrengen. Het is dan ook belangrijk dat die helemaal naar jouw smaak is. De populairste stijlen zijn landelijk en modern, maar een andere of eigen stijl is zeker mogelijk. Wij luisteren naar jou en ontwerpen de woonuitbreiding zoals jij het wil.

Woonuitbreidingen

Moderne woonuitbreidingen

Moderne woonuitbreidingen zijn tegenwoordig in de smaak. Hun tijdloze aard maakt ze de ideale keuze voor elk type woning. In een eigentijdse woning trekt je moderne leefveranda de strakke stijl door, in een landelijke woning zorgt ze voor een mooie balans tussen gezelligheid en een frisse look. De typische grote raampartijen en slanke aluminium profielen zorgen daarnaast voor nóg meer lichtinval in je leefveranda.

Lees meer over moderne woonuitbreidingen

Woonuitbreidingen

Landelijke woonuitbreidingen

Landelijke woonuitbreidingen geven je woning extra karakter. Een landelijke leefveranda creëert een open gevoel door de zachte kleuren van de aluminium profielen en de vele invalshoeken van het licht. De verschillende kleine raampartijen en decoratieve profielen geven je leefveranda een robuuste maar romantische look.

Lees meer over landelijke woonuitbreidingen

Aluminium als beste keuze voor je leefveranda

Vitralux gebruikt uitsluitend aluminium profielen van Reynaers Aluminium voor je leefveranda. Aluminium profielen isoleren buitengewoon goed en zijn daarbij zeer onderhoudsvriendelijk. Aluminium is een licht materiaal waardoor het makkelijk bewerkbaar is. Tegelijkertijd is het enorm sterk, wat het uitermate geschikt maakt voor slanke en elegante profielen in moderne constructies. Aluminium heeft een lange levensduur en is daarom het ideale materiaal voor je woonuitbreiding.

Isolatiepremie dankzij je woonuitbreiding

De kans is groot dat je in aanmerking komt voor een isolatiepremie als je een leefveranda plaatst. Wie hoogrendementsglas gebruikt, kan daarvoor bij Fluvius een premie aanvragen. Wij werken uitsluitend met hoogrendementsglas van Saint-Gobain. Meer informatie over isolatiepremies vind je op de website van de overheid.

Woonuitbreidingen
Woonuitbreidingen
Woonuitbreidingen
Woonuitbreidingen
Woonuitbreidingen
Woonuitbreidingen

Onze werkwijze

Vitralux voorziet je project van a tot z. Van het eerste gesprek tot het laatste detail, jij hoeft je dus nergens zorgen over te maken. Allereerst komt een van onze experten bij jou langs om je wensen te bespreken en te kijken wat de mogelijkheden zijn. Binnen de week stellen we de offerte op en helpen we bij de bouwaanvraag. Als beiden goedgekeurd zijn, ontwerpen onze technische tekenaars een plan voor je leefveranda. Als het plan helemaal naar jouw wensen is, bestellen we alle nodige materialen die we dan assembleren in ons atelier. We voeren bij jou thuis de grondwerken uit en starten met de bouw van je woonuitbreiding. Wanneer de muren, ramen en deuren er staan, werken we binnen alles af. We voorzien elektriciteit en verwarming in je aanbouw, leggen je vloer en pleisteren je muren. Het enige dat jij dan nog moet doen, is je leven lang genieten.

Woonuitbreidingen

Je vertrouwenspersoon van begin tot einde

Bij Vitralux krijg je je eigen expert die je doorheen het hele proces bijstaat. Wij gaan voor een persoonlijke aanpak en voorzien één centraal aanspreekpunt waar jij met al je vragen en bezorgdheden terechtkan. Je vertrouwenspersoon luistert naar jouw wensen en vertaalt die zo goed mogelijk naar de rest van het team zodat ze jouw perfecte leefveranda kunnen bouwen. Verder staat hij of zij je bij in elke keuze die je moet maken en helpt je met administratieve zaken zoals het aanvragen van een bouwvergunning. Dat is de extra stap die wij nemen voor onze klanten. Zo geniet jij straks zorgeloos van je nieuwe leefveranda.