Kies voor aluminium ramen op maat voor je nieuwbouwwoning

Aluminium ramen op maat zijn de ideale optie voor nieuwbouwwoningen. Dankzij de lange levensduur en het sterke karakter van aluminium, zijn aluminium ramen een duurzame keuze voor je nieuwe woning. Vitralux zorgt ervoor dat je ramen perfect passen in je woning zodat je er je leven lang van geniet.

Ramen op maat

Waarom aluminium de beste keuze is voor je ramen

Aluminium is het ideale materiaal voor ramen op maat. Het is van hoogwaardige kwaliteit en biedt je tal van mogelijkheden. Vitralux werkt uitsluitend samen met Reynaers Aluminium, de nummer 1 in België als het op aluminium profielen aankomt.

Aluminium is een van de meest duurzame materialen voor raamprofielen. Het is makkelijk recycleerbaar én het isoleert je woning optimaal. De aluminium profielen van Reynaers beschermen je woning tegen warmte en koude van buitenaf. Daarnaast gaan aluminium raamprofielen levenslang mee. Aluminium roest niet, vervormt niet én verkleurt niet. Met onze aluminium ramen op maat maak je je nieuwbouwwoning nóg duurzamer.

Doordat aluminium een heel sterk maar licht materiaal is, kan het makkelijk bewerkt worden. Zowat elk ontwerp en design zijn mogelijk met aluminium. Ook grote raampartijen en ingewikkelde constructies kunnen makkelijk met aluminium raamprofielen gebouwd worden. Dat zorgt ervoor dat aluminium een populaire keuze is voor ramen op maat.

Lichtgrijs, donkergrijs, zwart, beige of zelfs opvallend oranje. Het is allemaal mogelijk met aluminium. Alu ramen zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren, wat oneindig veel mogelijkheden biedt. Je kan zelfs, als je dat wil, de binnen – en buitenkant van je ramen in een verschillende kleur kiezen. Zo blijft het uitzicht langs de buitenkant uniform én passen je aluminium ramen langs de binnenkant bij je interieur.

Aluminium ramen op maat zijn heel onderhoudsvriendelijk. Ze trekken geen stof of vuil aan en blijven lang schoon. Om je aluminium ramen proper te houden, volstaat het om ze een keer per seizoen met een schone doek en wat lauw water af te wassen.

Aluminium is door zijn sterke karakter inbraakveilig. Aluminium profielen zijn niet kapot te krijgen, inbrekers maken dus geen schijn van kans. Wil je 100% inbraakveilige ramen, dan kan je opteren voor een extra anti-inbraaksysteem in je aluminium raamprofielen.

Aluminium ramen in alle stijlen

Met onze aluminium ramen op maat creëer je een woning in de stijl die je wil. Ga je voor romantisch landelijk of voor strak en modern? Take your pick!

Ramen op maat

Moderne ramen

Zijn strakke lijnen en grote raampartijen wel je ding en heeft je woning een hedendaagse look? Dan zijn moderne ramen een goede keuze. Ze laten veel licht binnen en doen elke ruimte groter lijken. Moderne aluminium ramen op maat trekken de buitenomgeving mee naar binnen waardoor je huis en de natuur errond dichter bij elkaar komen. Een moderne look is bovendien uitermate geschikt voor schuiframen en grote raampartijen.

Meer over moderne ramen

Ramen op maat

Landelijke ramen

Met een charmante en gezellige woning kies je best voor landelijke ramen. De aluminium raamprofielen in zachte kleuren geven je woning een romantische touch. Kleine ramen met aluminium profielen zijn typisch voor deze stijl. Door het gebruik van aluminium is het mogelijk om gebogen profielen te maken die de landelijke stijl nog meer benadrukken.

Meer over landelijke ramen

Ramen op maat

Steellook ramen

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor steellook ramen. Deze tijdloze stijl past goed bij elk type woning en geeft karakter aan je huis. Typisch voor steellook ramen zijn de zwarte aluminium profielen rond en in het raam. Deze aluminium ramen op maat hebben de uitstraling van staal maar zijn goedkoper én isoleren beter. Een ideaal alternatief voor echt staal dus.

Meer over steellook ramen

Alle soorten ramen

Vaste ramen in je keuken, een schuifraam in je veranda en draai-kiepramen in de slaapkamers? Vitralux voorziet je volledige woning van aluminium ramen én deuren op maat. Ontdek hieronder alle types die we installeren:

Ramen op maat

Vaste ramen

Vaste aluminium ramen kunnen niet open. Dit type is ideaal voor grote raampartijen in de hal of achteraan je gevel. Veel mensen kiezen ervoor om vaste ramen te plaatsen op de eerste of tweede verdieping van hun woning. Ze zorgen voor extra lichtinval, van vloer tot plafond, en zijn kindvriendelijk en veilig. Doordat we onze aluminium ramen op maat maken, zijn alle vormen en groottes mogelijk. Jij bepaalt hoeveel licht je binnenlaat.

Ramen op maat

Draai-kiepramen

Het grootste voordeel van een draai-kiepraam is dat je kan kiezen op welke stand je het zet. Wil je snel even verluchten, dan gebruik je de kiepfunctie. Om je ramen langs de buitenkant te kuisen, is de draaifunctie dan weer handig. Een draai-kiepraam hoeft overigens niet altijd klein te zijn, dat is het voordeel van aluminium ramen op maat. Ook grote ramen van aan het plafond tot op de vloer kunnen met een draai-kiepfunctie geïnstalleerd worden. Zo combineer je gemak met esthetiek.

Voor kleine ruimtes waar geen plaats is voor een draai-kiepraam, zoals kleine badkamers en wc’s, zijn kiepramen of valramen een betere optie. Zo kan je je kleine ruimtes toch voldoende verluchten zonder ruimte in te palmen.

Ramen op maat

Schuiframen

Een schuifraam plaats je best tussen je woning en je terras of tuin. Het gaat makkelijk en stil open en verenigt je huis met je buitenruimte. Wanneer het openstaat haal je je tuin letterlijk naar binnen. Zelfs wanneer het dicht is, krijg je toch een heel open gevoel. Aluminium schuiframen op maat zijn daarnaast een perfecte aanvulling op je veranda.

Ramen op maat

Vouwramen

Met vouwramen integreer je je tuin of terras in je woning. Anders dan bij een schuifraam, kan je je raampartij met een vouwraam volledig openen waardoor de buiten- en binnenruimte één worden. Met een vouwraam creëer je een gevoel van openheid en eenheid dat je met geen enkel ander systeem ervaart.

Oude ramen vervangen door nieuwe

Van plan om je woning te verbouwen of renoveren? Wanneer je je oude ramen vervangt door nieuwe ramen in hoogrendementsglas, kom je in aanmerking voor een isolatiepremie. Bekijk de website van de overheid voor meer informatie.

Ramen op maat
Ramen op maat
Ramen op maat
Ramen op maat
Ramen op maat
Ramen op maat
Ramen op maat
Ramen op maat

Raamafwerking

Bij Vitralux gaan we verder dan enkel het plaatsen van je aluminium ramen op maat. Wens je nog zonwering of rolluiken op je ramen? Dan installeren we dat er graag bij. Ook voor muggen- of vliegenramen kan je bij ons terecht. Wij werken alles af naar jouw wensen zodat jij optimaal kan genieten van het licht in je woning.